De Wijnen van Bodegas Fernandez de Piérola hebben wij pas vanaf december 2019 in ons assortiment. De bodegas werd in 1996 opgericht met de bedoeling om wijnen te maken van zeer hoge kwaliteit die bovendien afwijkend zijn van de meeste Rioja's, op het gebied van hout- en flesrijping. Daar waar de meeste Rioja's al kort na de wettelijke minimale periode van rijping op de markt komen, brengt Piérola de wijnen pas op de markt als ze echt op dronk beginnen te raken. Dit kan soms wel 10-13 jaar duren. Wat betreft houtrijping, maakt Piérola een bewust wisselende keuze tussen Frans en Amerikaans eiken daar waar andere producenten blijven zweren bij alleen Amerikaans eiken.
In 2010 werd Bodegas Traslascuestas uit Ribera del Duero gekocht. Hier worden 4 wijnen geproduceerd waarvan 1 rosé en in 2019 begon men het project FyA. Een hypermoderne Bodega waar een rode en witte Rioja wordt geproduceerd en wat als uitvalsbasis gaat dienen voor wijntoerisme.
Op dit moment importeren wij 8 wijnen van Piérola: 5 uit Rioja en 3 uit Ribera del Duero. De kans is groot dat wij vanaf het voorjaar 2020 meer wijnen gaan importeren en wijnreizen naar Rioja en Ribera del Duero gaan organiseren.